VÜCUT ESTETİĞİ

Karın germe nedir?

Aşırı kilo alıp verme, hormonal durumlar, geçirilmiş hamilelikler sonrası karın bölgesinde yağlanma, derinin sarkması, cilt çatlaklarının oluşumu ve karın kaslarının gevşekliği durumunu görmek mümkündür. Bu durumlarda karın germe ameliyatına başvurulur.

Özellikle uygun diyet ve egzersizle düzelmeyen karın derisi sarkıklığı ve karın kası gevşekliği olan kişiler karın germe ameliyatı için uygun adaylardır. Abdominoplastiyi kilo vermeden daha çok karın şekillendirme ameliyatı olarak görmek gerekir.

Karın germe ameliyatına karar vermeden önce eğer hasta kilolu ise zayıflayıp ideal kiloya düşmesi önerilir. Kilolu hastalarda karın derisi kalınlığı da fazla olduğundan, normal kilodaki hastalar kadar iyi sonuçlar elde etmek kolay değildir. Bu nedenle önce diyet ve egzersiz önerilir. Egzersiz ve diyetle kilo verdikten sonra sarkmalar için gelen hastalar en uygun hasta grubu arasında yer alır.

Karın germe tam olarak neleri kapsar?

Karın germe operasyonunun cerrahi olarak ilgilendiği alan, son kaburga kemiğinin altından başlayan ve mons pubise kadar olan bölgedir. Mons pubis, Venüs tümseği olarak da geçen sezaryen dikişinin alt kısmındaki kabarık kıllı alandır. Karın bölgesindeki aşırı yağlanma sorunu sadece bayanların değil erkeklerin de muzdarip olduğu konuların başında geliyor. Özellikle karbonhidrat açısından yüksek değerli besinler tüketenlerde, karın bölgesinin daha fazla yağlandığını söyleyebiliriz.

Yağlanma, sıkı diyet listeleriyle önüne geçilmeye çabalansa da, hem cilt yapısının bozulması, hem de tamamen bu yağlanmadan kurtulmanın mümkün olmaması, karın germe operasyonlarını gündeme getirir. Bireyler zayıflasalar dahi genişlemiş ve sarkmış cilt dokusundan ve bugünün teknolojisiyle kurtulmanın mümkün olmadığı deri çatlaklarından ancak karın germe operasyonuyla başarılı sonuçlar elde edebilirler.

Bireyler diledikleri kıyafetleri giyememekten ve dahası sarkan bu doku sebebiyle öne eğilme gibi fiziksel hareketlerinin sınırlı kalmasından, bazı durumlarda terlemeye bağlı bakteri oluşumu sebebiyle hem psikolojik hem de sağlık açısından sorunlar yaşıyorlar.

Kimler karın germe ameliyatı yaptırabilir?

• Karın bölgesinde yağlanma olanlar
• Karın cilt dokusunda çatlak ve deri deformasyonu yaşayanlar
• İç karın kaslarında tahribat olanlar
• Sarma, deri fazlalığı, form kaybı yaşayanlar
• Estetik dışı bu görüntüden kurtulmak isteyenler

Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?

Karın germe ameliyatları genel anestezi altında yapılan cerrahi operasyonlardır. Sezaryen çizgisinin hemen içine atılan kesi ile operasyona başlanır. Karın içi kaslar sağlamlaştırılıp, sıkılaştırılır. Ardından sorunlu yağ tabakası bedenden uzaklaştırılır. Gerekiyorsa mons pubis ve bel oyuntusu yeniden tasarlanır. Eğer bayan hastalar meme bölgesindeki form kaybından da şikayetçi ise, karın germe operasyonuna meme büyütme estetiği de bu noktada uygulamaya dahil edilebilir. İsteğe bağlı yapılan bu kombin uygulamada bu haliyle memeye silikon implant için kesi yapılmaz, hazır açılan karın kesisinden göğüs bölgesine implant yerleştirilir. Sonrasında uzaklaştırılan deri alanı içinde yer alan göbek deliği için yeni yeni göbek deliği oluşturulur ve kesi kapatılır.

Yeni göbek deliğinin konumu

Karın estetiğinin en önemli fakat sürekli atlanan konusu, yeni oluşturulan göbek deliğinin konumudur. Yeni göbek deliği, vücut proporsiyonu dikkate alınarak, 2 leğen kemiğinin hizasında oluşturulması gerekir. Eğer olması gereken yere yeniden konuşlandırılmamış bir göbek deliği olursa, bu farklı bir görüntü oluşturarak, bireylerin estetik dışı bir görüntüde olmasına neden olur.

Ameliyat sonrası dikkat edilecek noktalar nelerdir?

Ameliyat esnasında içeride kan ve seroma dediğimiz sıvıların birikmesini önlemek için ameliyat sahasına 1 – 4 gün sonra çıkarılacak şekilde drenler konur. İlk birkaç gün ağrı kesicilerle ağrının daha az duyulması sağlanır. Gün geçtikçe ağrılar azalmaya ve hasta kendini daha iyi hissetmeye başlar.

Hastalara özellikle ilk birkaç gün dikiş hattında gerginlik oluşmasın diye öne doğru eğilerek yürümesi, uyku esnasında da arkasına yastık koyacak şekilde uyuması önerilir.

Hasta, ağır bir işte çalışmıyorsa ortalama 1-2 hafta sonra işine döner. Ancak yaklaşık 1-1,5 ay korse kullanması önerilir. 2-3 ay boyunca ise ağır egzersizlerden uzak durmaları tavsiye edilir.

Karındaki şişliklerin tamamen geçip karnın istenen hali alması ortalama 6-12 ay arası sürede gerçekleşir. Karın germe ameliyatından sonra hastaların kilolarına dikkat etmesi ve aşırı kilo alımından kaçınması gerekir.

Çok fazla kilosu olup bu kiloları vermeyi düşünen hastalar fazla kilolarını verdikten sonra ileriki dönemlerde hamile kalmayı planlayan kişiler ise bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemelidir.


Kol ve Bacak Germe

Kol ve bacak bölgesinde aşırı kilo alıp verme sonrasında, ileri yaşlarda derinin elastikiyetinde azalma sonucu olan sarkmalarda veya daha erken yaşlarda genetik yatkınlığa bağlı durumlarda kol ve bacaklarda sarkma, çatlaklar görülmesi olasıdır.

Kol ve bacaklarda deri altı destek dokusunun gevşemesi ve azalması, yağ dokusunun aşırı ve uygun olmayan oranlarda birikimi gibi durumlar kol ve bacaklarda bu ameliyat ihtiyacını doğurabilir.

Kol ve bacak germe ile daha gergin, genç görünümlü kol ve bacaklara sahip olabilirsiniz.

Kol germe ameliyatında, öncelikle sorunlu olan kolun iç kısmındaki fazlalık, yağ, cilt ve cilt altı dokusu çıkartılır ve sonrasında kolun önceden olduğu gibi doğal ve genç görünümünü sağlayacak şekilde kol germe operasyonu sonlandırılır. Kol germe ameliyatlarında bazen liposculpture yöntemleri de yardımcı yöntemler olarak operasyona dahil edilebilir.

İlaçlar, cerrahi işlem sırasında rahatınız için verilir. Doktorunuz sizin için en iyi seçimi yapıp, intravenöz sedasyon veya genel anestezi yapılarak operasyona başlanır. Kol içine yapılacak kesinin uzunluğu ve formu, çıkarılacak deri miktarına göre değişkenlik gösterir. Kesiler cerrahın tercihine bağlı olarak, kol iç ya da arka kısmına atılır ve sadece dirsekle kol atı kısmına kadar olan alan içine yapılır. Kesinin ardından yağlı kısımın alınması için liposuction ya da farklı yağ transferi yöntemleri uygulanır. Kol kasları ve yağlı dokusu yeniden şekillendirilerek kapatılma aşamasına geçilir. Kol germe kesileri genellikle çıkarılabilir veya emilebilir dikişlerle kapatılır.

Ameliyat nasıl yapılır?

Uygun bölgelerden uygun kesiler yapılarak fazla ve sarkık olan cilt ve cilt altı fazlalıklar çıkarılır. Ameliyat sonucunda vücutta görünmeyen yerlerde iz kalabilir. Bu izler genelde kollar için dışarıdan bakıldığında en az görünen yerler olan koltuk altına yakın bölgede ve kolun iç kısmında olur. Bacak germe için ise kasık bölgesi, bacak iç kısmında ve kalçanın altındaki kıvrım bölgesine gizlenir. Kol germe ameliyatı ile birlikte sıklıkla liposuction ameliyatı da yapılır. Bu sayede deri altı yağ dokusu daha çok azaltılıp daha fazla sarkmış deri de çıkarabilme imkanı bulunur.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası

Kol germe ve Bacak ameliyatı sonrasında oldukça rahat bir dönem geçirirsiniz. Kollarınızda ve Bacaklarınızda şişlikler ve morarmalar ve bu bölgelerde çok hafif bir uyuşukluk hissi, yaklaşık olarak 2 hafta içinde geçtiği gözlemlenecektir. Eve çıktıktan sonra uygulamanız gereken prosedürler hakkında bilgi sahibi olarak hastaneden ayrılmanızı öneriyoruz. 

Kol ve Bacak Germe Ameliyatından sonra Normal Hayata Dönüş

Kol ve Bacak germe ameliyatları oldukça iyi geri dönüşler aldığımız operasyonlardır. İlk yaranın iyileşme süresi 5 ila 10 gün içinde gözlemlenir. Ameliyattan 2 hafta sonra şişlikler dağılır ve kesi hatları solmaya başlar. Bu arada hasta normal yaşantısına geri dönüş yapabilir Kol germe ameliyatından sonra 2 ay kadar, ağır bedensel sportif aktivitelerden kaçınılması gereklidir. Yaşam boyu kilo kontrolü ve kol ve Bacak egzersizleri ile gençleşmiş görünümünüzü koruyabilirsiniz. Buna ek olarak, sağlıklı bir yaşam tarzı da sonuçların uzun ömürlü olmasına fayda sağlar.

Liposuction

​Dengeli bir yağ dağılımı, orantılı bir kontür hattı, çekici bir insan bedeni için temel unsurlar arasında yer alır. Liposuction uygulamasıyla mevcut hatlarınız düzenlenebilir ve şekilli bir form sokulabilir. Pek çok insan diyet ve spor yapmasına karşın inatçı bir şekilde eritemediği ve şekle sokamadığı bölgesel yağlanma sorunundan muzdaripler. Liposuction uygulaması, işte bu inatçı ve genel vücut hattını estetik dışı bir görüntüye sokan bölgesel yağlanma sorununa çözüm getiren son derece çağdaş bir uygulamadır.

Liposuction nedir?

Liposuction insan bedenindeki dengesiz yağ dağılımına şekil vermek ve düzenlemek için uygulanan bir cerrahi girişimdir. Özellikle bölgesel yağlanma sorununa etkili bir çare olan liposuction ayrıca pek çok estetik cerrahi prosedüründe yardımcı bir elman olarak da kullanılır. Söz gelimi erkek hastalarda görülen göğüs büyümesi sorunu için uygulanan jinekomasti ameliyatlarında liposuction kullanılır. Çarpık bacak düzeltme operasyonlarında, çarpıklığı kamufle edebilmek için hastanın bir başka yerinden yağ toparlaması yaparak, sorunlu alana ilave yapılır. Kısaca liposuction mevcut estetik cerrahi operasyonunun sonuçlarını iyileştirmek ve etkili bir hale getirmek için sıklıkla kullanılan bir uygulamadır. 

Liposuction ameliyatları başka bir prosedürle birleştirilmeden salt olarak kullanıldığında ise çoğunlukla diyet ve egzersize yanıt vermeyen inatçı bölgesel yağlanma sorununda uygulanır. Doğal kontürün oluşturulması için yağlı ve çıkıntı sorunu yaşatan bu bölge liposuction uygulamasıyla alınarak, bir heykel gibi şekillenebilir. 

Liposuction nasıl yapılır?

Liposuction tek başına yani herhangi bir estetik cerrahi prosedürüne yardımcı teknik olarak kullanılmadığında lokal anestezi altında da yapılabilecek bir uygulamadır. Genel anestezi de tercih edilebilir. Estetik cerrahınız sizin anestezi şeklinize karar verir ve işlemin yapılacağı alanlar kalemle sınırlanır. Tedavi alanının yakınına bir veya birden fazla küçük kesiler yapılır. Hangi teknik kullanılacaksa ona göre ince kanüller ya da incecik tüpler bu kesilerden içeri sokulur. Cerrahın yönlendirmesiyle aletin titreşimi derin altındaki yağların eritilerek dışarı atılmasını sağlar. İşlemin süresi, bölgenin büyüklüğüne ve çekilen yağın miktarına göre değişkenlik gösterir.

Liposuction sonrası 

Günümüzün gelişmiş liposuction teknikleriyle artık aza indirgenmiş, şişlik, morluk ve ya ciltte dalgalanma sorunları yaşanıyor. Birçok hasta yapılan prosedürün çapına ve kendi güncel hayatlarının fiziksel yoğunluğuna göre işlemden birkaç gün sonra günlük yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Ağrı eşiğinize bağlı olarak değişse de, pek çok hasta iyileşme süreçlerini ağrı kesici kullanmadan atlatabiliyorlar.

Liposuction sonrasında cerrahınız gerekli gördüğü durumlarda size korse giymenizi önerebilir. Bu cildin kasılmasını engellemek ve şişliklerin oluşumunu önlemek amacıyla uygulanan tedbir alıcı bir uygulamadır. Atılan küçük kesi izleri birkaç hafta içerisinde iyileşir ve 1 sene sonra tamamen kaybolurlar. 

Hangi bölgelere liposuction uygulanır?

Karın, bel, kalça, basen bölgesi, diz, ayak bileği, kollar, meme, yüz, gıdı liposuction ile yağ alınabilen bölgelerdir.

Popo estetiği

Popo estetiği, kalçaların genç, doğal ve daha formunda görünmesini sağlayan bir çeşit popo kaldırma ve büyütme operasyonudur. Kalçalarının görüntüsünden hoşlanmayan hastalarımız; boyut, şekil ya da derinin sarkıklığı fark etmeksizin popo estetiği yaptırabilirler.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Popo kaldırma – dikleştirme operasyonlarında çeşitli teknikler vardır. İşlem esnasında yağ enjeksiyonu, protez, dolgu maddesi enjeksiyonu kullanılabilir. Hacim kaybı olan hastalarda kendi vücudundan oluşturulan doğal protezle de uygulama yapılabilir. Genellikle kalça bölgesinden yağ alınır ve popo bölgesine verilir.

Popo kaldırma, popo dikleştirme ameliyatı lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyat 2 saat kadar sürmektedir.

Kesi yapılan ameliyatlarda ise popo cerrahi olarak yukarı çekilir ve vücuttan alınarak hazırlanan bir fleb kullanılır. Bu da doğal protez görevini görmektedir. Bu yöntem daha çok ileri yaşlarda olan hastalarda uygulanmaktadır.

İyileşme ve Sonuç

Popo estetiğinden sonraki iyileşme süresi sizin yaşınıza, sağlık durumunuza, fiziksel durumunuza ve çevre şartlarına göre değişebilir.
Uygulamada dikiş atılmaz. Mikro girişlerle işlem yapılır. Bandaj takmak zorunda kalmazsınız. Operasyondan hemen sonra sosyal hayatınıza geri dönebilirsiniz ancak operasyondan sonraki 1 hafta içinde ağır kaldırmamanızı, koşmamanızı ve fiziksel güç gerektiren aktivitelerden kaçınmanızı öneririz. Ne kadar çok dinlenirseniz, o kadar çabuk iyileşirsiniz.

Avantajlar

• Sıkı ve doğal sonuç
• Tazelenmiş bir görünüm ve sağlıklı cilt dokusu
• Hızlı iyileşme
• Bölgesel yağlardan kurtulma
• Dengeli bel, kalça oyuntusu

Jinekomasti

Erkeklerde meme dokusunun kontrolsüz şekilde büyümesine jinekomasti, bu problemi ortadan kaldıran estetik müdahalelere ise, jinekomasti operasyonu adını veriyoruz.

Erkeklerde meme büyümesi neden olur?

Jinekomasti sorunu çağımızın estetik problemleri arasında yer alıyor. Meme dokusunun bu denli büyümesinin altında en fazla sağlıksız beslenme, gıda endüstrisinin kontrolsüz şekilde katkı madde kullanımı ve buna bağlı olarak hormonal değişimlerin yaşanması yatıyor. Ayrıca buna ek olarak hareketsiz yaşam tarzlarının da meme büyümesini tetikleyici etki olduğu düşünülüyor. Erkeklerde meme büyümesine yol açan diğer etkenler ise, sağlık sorunları sebebiyle mecburen kullanılan ilaçlardır. Alkol ve uyuşturucu kullanımının, hipogonadizm, yaşlanma, tümörler, hipertiroid, böbrek ve karaciğer yetmezliği ve hormonal dengeyi bozacak yetersiz beslenme diğer jinekomasti nedenleri arasında sayılabilir.

Jinekomasti en fazla ergenlik döneminde ya da 60 yaş üstünde olanlarda, atletik performans için steroid veya androjen içerikli takviyeler kullananlarda ve bazı kronik hastalıkları olanlarda görülme riski artan bir durumdur

Jinekomasti Operasyonu nasıl yapılır?

Estetik cerrah öncelikle konsültasyon yaparak memedeki büyümenin yapısına göre jinekomasti ameliyatında hangi yöntemi kullanacağını belirliyor. Ameliyathane ortamında, genel anestezi altında gerçekleştirilen jinekomasti operasyonu yaklaşık 1-2 saatte tamamlanıyor. Yağ dokusu nedeniyle oluşan jinekomastide liposuction tekniği uygulanıyor. Bu teknikte yağlar, ultrasonik ses dalgalarıyla parçalanıp eritilerek vakum yöntemiyle vücuttan dışarı atılıyor. Parçalanıp sıvı hale gelen yağın vücuttan çıkarılması için işlem yapılan bölgeye 3-4 milimetrelik bir kesi açılarak kanül (ince boru) yardımıyla vakumlama işlemi gerçekleştiriliyor. Kanüller için açılan kesiler milimetrik olduğu için uygulama sonrasında ciltte hiçbir iz kalmıyor.

Hem yağ hem de meme dokusu nedeniyle oluşan jinekomastide ise çözüm olarak cerrahi yöntem kullanılıyor. Cerrahi yöntemde kesi, meme başıyla cilt arasındaki geçiş noktasında, yarım ay şeklinde yapıldığından izi tamamen gizlenebiliyor. Bu yöntemde yağ ve meme dokusunun yanı sıra cilt fazlalığı da alınabiliyor. Estetik bir yaklaşımla, güncel teknoloji kullanılarak gerçekleştirilen jinekomasti ameliyatı iz bırakmadan, dışarıdan kesinlikle belli olmayacak bir biçimde yapılıyor. Ameliyat sonrasında kişi aynı gün veya bir gün sonra taburcu ediliyor. Eğer vücut performansı gerektiren bir işte çalışmıyorsa 3-4 gün sonra günlük hayatına rahatlıkla dönebiliyor.

Kesisiz jinekomasti operasyonunun avantajları

•  Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir
•  Kısa sürede uygulanır
•  Kesi yapılmadan mikro girişlerle yapılır
•  Operasyon sonrası anında sosyal hayata geçiş yapılabilir
•  Sinirlere ve damarlara zarar vermez
•  Şişlik, morluk ve ağrı minimal düzeyde seyreder
•  Hastaya maksimum konfor sağlar

Vajina Estetiği

Vajina estetiği ameliyatı kadın cinsel organında doğuştan veya yıllar içinde meydana gelen değişikliklerin giderilmesi amacıyla yapılan cerrahi operasyonlardır.

Vajina estetiği nedir?

Vajinadaki herhangi bir sorunun, kadında psikolojik veya sosyal sorunlara sebebiyet verdiğini ve ayrıca çiftlerin cinsel hayatını da etkilediğini biliyoruz. Bu sebeple, bütün bu problemleri geride bırakmasında fayda sağlayan vajina estetiği ameliyatları, büyük bir titizlik ve gizlilik esasına dayanarak yapılmaktadır.

“Vajina estetiğinde, tıpkı yüz bölgesi gibi, vajinanın da gençleşmeyi ve formda kalmayı hak ettiği felsefesi yatmak zorundadır.  Bu sebeple bu tekniğe Genital Güzelleştirme ismini verdim. Kadınların Vajina Estetiğine karşı son yıllarda artan taleplerinin altında kişisel ve kadınsal içgüdüler yatıyor. Kadının özgüvenine son derece etki eden estetik bir vajina, partneriyle birlikte en başta daha sağlıklı ve tatminkar bir cinsel hayat yaşamasına, ayrıca bu bölgede oluşabilecek olası sorunların ortadan kaldırılmasına vesile oluyor. Vajina estetiğine, total bakılması gerekir. Total uygulamalarla ancak başarı kazanılır ve vajina arzu edilen estetik forma kavuşur.”

Genital Güzelleştirme Vajina Daraltma

Genital Güzelleştirme tekniğinin içerisinde yer alan vajina daraltma operasyonu, sağlıklı bir cinsel hayatın ilk adımı olan kendine güven ve karşılıklı tatminkar seviyede olması gereken birlikteliklerin altını çizer. Kontrolsüz doğumlar, yüksek kilolu bebekler, fizyolojik yaşlanma süreci, hormonel dalgalanma gibi faktörler bu bölgenin çok çabuk yıpranmasına ve form kaybı gibi sorunlar yaşamasına neden olur.

Vajina bölgesinde yaşanan gevşeme sorunları da aynı zamanda çiftlerin olması gereken cinsel zevki alamamalarına ve dolayısıyla özgüven kaybı başta olmak üzere pek sorunu beraberinde getirir. Genital Güzelleştirme tekniğinde hastanın bölgesel yağından bir parça yağ alınarak, kök hücreden zengin hale getirilir. Gevşeme sorunu yaşanan alanlara enjekte edilen bu yağ, vajinanın daralmasını, kök hücrenin avantajlarıyla gençleşmesini, form kazanmasını sağlar. Kesi yapılmadan uygulanan bu operasyondan ortalama 1 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

Genital Güzelleştirme İç Dudak Sarkması

Genital bölgede en fazla karşılaşılan sorunların başında gelen iç dudak deformiteleri, özellikle sarkma ve asimetri sorunlarını ortaya çıkarır. Bölgenin anotomisine bakacak olursak, kıvrımlı, inceden başlayıp, giderek genişleyen bir hat boyunca devam eden ve tekrar incelen bir yapı görürüz. Normalde iç dudakların %100 simetrik olması beklenemez fakat bazı durumlarda aşırı sarkık görünüm ve büyüklük, kadınlarda hem estetik kaygıları, hem de sağlık sorunlarını geliştirebilir. İç çamaşırına sürtünerek tahriş olabilen bu sarkma sorunu, ayrıca plaj kıyafetlerinde ve dar pantolon veya tayt gibi giysilerde de sorun çıkarır.

Tahriş, bölgenin hassasiyetini artırdığı gibi, fazlalık deri sebebiyle mantar gibi enjeksiyonların da kolaylıkla oluşmasına olanak sağlayabilir. Genital Güzelleştirme tekniği içerisinde iç dudak sarkmalarına lazer teknolojilerinden faydalanılarak, son derece pratik ve konforlu bir şekilde estetik bir sonuç alınır. Labioplasti olarak da geçen iç dudak deformitelerinin düzeltilmesinde kullanılan lazer teknolojileri ayrıca, hastaya iyileşme süresinde de büyük avantajlar sağlayarak, kısa sürede sonuç alınmasını kolaylaştırıyor.
 

Vajinada Pigmentasyon sorunu- Vajinada Koyu Renk

Hormonel dalgalanmalar ve günlük ped kullanımı sonucunda oluşan vajinada koyu renk sorunu, estetik kaygıların oluşmasına neden olur. Bu pigmentasyon sorunu yağ transferinde kullanılan kök hücrenin avantajlarıyla düzelir ve sağlıklı bir cilt rengine dönüşür.

Genital Güzelleştirme ve Klitoris

Sezaryen dikişiyle klitoris arasında kalan kıllı alan Mons Pubis-Venüs tümseğidir. Bu alandaki yağ fazlalığı klitoris kapanmasına ve yeteri kadar uyarılamamasına neden olur. Ayrıca Venüs tümseğindeki bu yağ fazlalığı pek çok kadına plaj kıyafeti giydiğinde beliren estetik dışı görüntüsü sebebiyle sorun yaşatır. Bu bölgedeki kabarıklık yine minimal noktasal girişlerle mevcut yağın çekilmesiyle normal haline döner. Hem estetik bir form kazanır, hem de klitoris açığa çıkarak uyarım kolaylaşır.

Genital Güzelleştirme ve G noktası

Genital güzelleştirme tekniği içerisinde ele aldığımız “G Shot” yani “G Noktası” kadınların klitoris haricinde uyarıldıkları vajina içindeki bir alandır. Kadınların 2 farklı alanda haz merkezlerinin olduğunu biliyoruz. Birincisi, üretra ağzının hemen üzerinde bulunan klitoris, ikincisi ise vajen girişinin 5-6 cm içerisinde ve ortalama 3 cm genişliğinde ön duvarda bulunan G noktası alanıdır.
G noktası yapısal olarak biraz pürüzlü bir alandır ve ilişki sırasında uyarıldıkça kabarır ve cinsellikten alınan zevk fazlalaşır. Bu erojen bölgenin bir miktar şişirilmesi ise, sürtünmenin etkisini artırır, orgazm olmayı kolaylaştırır ve alınan hazzı çok daha fazla hale getirir. Uyarılmaya hazır hale getirilen G noktası ile derinliği artmış bir cinsel hayat kaçınılmaz olur. 

Genital Güzelleştirme ve İdrar Kaçırma 

Genital Güzelleştirme tekniği içerisinde olası idrar kaçırma problemini de çözümlemekteyiz. Kadın üreme ve boşaltım sisteminin aynı alanlarda olması maalesef bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Yaşam kalitesini son derece etkileyen istemsiz idrar kaçırma sorunu, hapşırma, öksürme, kahkaha atma ve ya irkilme durumlarında bile pek çok kadına zor anlar yaşatmaktadır. Bu alandaki doku kalitesinin bozulmasına ve karın içi basıncının artmasına pek çok faktör etkilidir. Özellikle kontrolsüz geçen zor vajinal doğumlar, menopoz, fazla kilo, gebelik, ilerleyen en fazla gözlemlenen sebepler arasında yer alır.

Vajinal ön duvar ve idrar torbası, sırt sırta vermiş, birbirine yapışık alanlardır. Destek duvarın zaman içinde farklı sebeplerden dolayı ama en yıpratıcı etkisiyle zorlu geçen doğumlar ve yüksek kilo ağırlığındaki bebekler sebebiyle karın içi basıncının artması idrar kaçırma sorununu tetikler.

Eğer idrar kaçırma probleminiz varsa, bölgedeki kolajen dokunun sağlam olmadığını, idrar torbasının altındaki destek dokularda da gevşeme olduğunu gözlemleriz. Bugün ülkemizde vajinal doğum yapan kadınların %80’inde vajinal anatominin bozulması ve pelvik taban kaslarının zayıflaması gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple istemsiz hale gelen idrar kaçırmalarını bölgedeki sorunun büyüklüğüne göre iki farklı şekilde yapmaktayız. 

İdrar Kaçırma Sorununa Cerrahi Müdahale

İdrar kaçırma sorunu ilerlemiş ve bölgenin anatomisinde ciddi hasarlar oluşmuş hastalarımıza ise, cerrahi olarak bölgenin form kazandırılması amaçlanır. Sarkmış, deformasyona uğramış ve idrar yapma eylemini istemsiz hale getiren tüm kas ve dokulara müdahale edilir, düşen idrar kesesi ve baskı yapan tüm dokulara form kazandırılır. 

Genital Güzelleştirme ve Kızlık Zarı Dikimi- Hymenoplasty

Kızlık zarı bizim kültürümüz içerisinde de olan ve bekâreti simgeleyen bir bölgedir. Dini inançlar, kültürel ve etnik yapılar, bekâretin önemini vurgular ve bu yapı bazı yaptırımları da beraberinde getirir. Ülkemizde kızlık zarı dolayısıyla yaşanan ve kadının kimliğini zedeleyen olaylar sebebiyle, hymenoplasty operasyonları sıklıkla yapılmaktadır.  Dr Med Group olarak, her şeyden evvel ruh sağlığının, pozitif düşüncenin çok daha fazla önemli olduğunun bilincini güdüyor ve tabu halini almış bu durumdan ötürü yaşanan talihsiz olayların yaşanmamasını diliyoruz.

Kızlık zarı vagen girişinde bulunan ve her kadında farklı tip ve özellikle olan bir bölgedir. Sadece cinsel ilişki sebebiyle bozulmaz. Doğuştan bu şekilde olabileceği gibi, tampon kullanımı ya da farklı sebeplerle de yırtılabilir. Kızlık zarı dikimi kişisel bir tercihtir bu sebeple bölgenin yeniden yapılandırılması için, bireysel inanç ve istekler doğrultusunda kusursuz bir şekilde tekrar eski haline getirilebilir.

Vajina Estetiği Nasıl Yapılır?

Genital Güzelleştirme total bir uygulamadır. Bölgenin olası sorunları tespit edilir ve soruna yönelik çözümler sağlanır. Genital Güzelleştirme tekniği genel anestezi altında yapılır.

Vajina beyazlatma

Genital bölgenin olası estetik sorunlarından birisi olarak karşımıza çıkan vajinadaki renk koyulaşma sorunu, ameliyatsız vajina beyazlatma işlemiyle giderilebilir. Kadınların çoğunda özellikle doğum yapmış olanlarda gözlemlenen renk değişimi, aslında tam manasıyla bir pigmentasyon sorunudur. Genital bölgenin dış kısmında bulunan vulva alanında meydana gelen bu pigmentasyon değişimi, özellikle baskın östrojen hormonu sebebiyle oluşur. Özellikle hamilelik sürecinde artan kadınlık hormonu sonrasında kalıcı hale gelerek, kadınların estetik kaygılar yaşamasına sebebiyet veri

Vajina beyazlatma nedir?

Vulva bölgesindeki kararmaya sebep olan pigmentasyon sorununu çözümleyen bir lazer tedavisidir. Cihaz, bölgedeki koyu renkli dokuları hedefleyerek ve bölgenin hassasiyetine uygun ışın dozajıyla, mükemmel bir geri dönüş almanıza fayda sağlar. 

Vajina beyazlatma nasıl yapılır?

Vajina beyazlatma ağrısız, izsiz, kesisiz ve sosyal hayatı etkilemeyen pratik bir işlemdir. Bölgenin hassasiyeti sebebiyle lokal anestezi yapılabilir. Özel geliştirilmiş başlığı ile bölgeyi tarayan lazer, mevcut koyu renkli melanin tabakasını hedefleyerek, deri dokusundaki pigmentasyon sorununu çözümleyip, rengin açılmasını sağlar. Ortalama 15 dakika süren seans sonunda vajina beyazlatma işlemi tamamlanır.