SAÇ EKİMİ

SAÇ EKİMİ NEDİR?

Günümüzde en sık karşılaşılan kozmetik sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Erkeklere özgü olduğu düşünülse de kadınların da zaman zaman karşılaştığı bir problemdir. Günlük olarak 50 ile 100 saç teli arasında dökülme normaldir. Bunun üstündeki rakamlarda dökülme söz konusuysa bir uzmana danışılmalıdır. Saç dökülmesi saç lazeri, PRP gibi çeşitli saç tedavileriyle azaltılabilse ya da önlenebilse de yoğun dökülme yaşanmış kişilerde kalıcı çözüm olarak saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmektedir.

SAÇ EKİMİNİN TEMEL AŞAMALARI

Saç ekim operasyonu üç temel aşamada gerçekleştirilir;

1. Saç köklerinin toplanması

Donör bölge işlem için hazırlandıktan sonra saç kökleri FUE motoru ile tek tek toplanır. Bu esnada köklerin zarar görmemesi çok önemlidir. Greft adı verilen bu köklerin her biri ortalama 2-3 kıl içerir.

2. Kanalların açılması

Kanalların, bulunduğu bölgeye göre doğru büyüklükte ve derinlikte açılması nakledilen saçların çıkma oranını etkiler. Ekilecek saç kökü büyüklüğüne ve uzunluğuna uygun kanal açılmasına dikkat edilmelidir. Kanalın açısı da en doğal görünümün elde edilebilmesi için iyi ayarlanmalıdır.

3. Köklerin açılan kanallara ekilmesi

Son aşamada toplanan kökler açılan kanallara 40-45 derecelik açılarla teker teker yerleştirilir ve saç ekimi operasyonu tamamlanır.

Saç Ekiminde uygulanan FUE yöntemi

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu kısaca FUE yönteminde saç kökleri lokal anestezi altında özel uçlu 0,6mm – 0,8mm çaplı sıyrıklar oluşturan mikro punçlarla ile tek tek alınarak saçsız alanlara, doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirilir.

Toplanan greftlerde yaklaşık 2-3 adet saç kökü bulunur. Ortalama bir seansta 4000-6000 greft yani 8000 – 12000 adet saç kökü elde edilir. Ekim süresi açıklık alanın genişliğine göre 4 ile 8 saat arasında değişmektedir. Saç ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri hastane ve ameliyathane koşullarında uygulanıyor olmasıdır.

Saç köklerinin ekileceği bölge daha önceden işaretlenerek belirlenmiştir. Bu bölgeye kanal açılarak saç kökü büyüklüğü ve yönüne göre ekimi yapılmaktadır.

Elde edilen kök sayısına ve açıklığa bağlı olarak santimetrekare başına 50 – 60 saç kökü ekmek mümkündür.

SAÇ EKİMİNİNDE KULLANILAN TEKNİKLER

Günümüzde aşağıdaki saç ekimi yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. Her yöntem hastanın ihtiyacına ve talebine göre özel olarak seçilerek uygulanır. Hangi yöntemin uygulanacağı konusunda doktorun ve hastanın ortak görüşü etkili olmaktadır.

1. HYBRID SAÇ EKİMİ

2. Safir FUE Saç Ekimi

3. DHI Saç Ekimi 

4. Normal FUE Saç Ekimi

SAÇ EKİMİ OPERASYONU VE SONRASI SÜREÇ

Saç Ekimi Operasyonu kaç saat sürer ve konforlu mudur?

Operasyon ortalama 4-8 saat sürmektedir. Operasyon esnasında genel anestezi kesinlikle yapılmaz ve hastaya narkoz verilmez. Lokal anestezi veya Sedaysan uygulanan hasta sohbet ederek işlemini alır.

Saç Ekimi Operasyonu Esnasında Ağrı Veya Acı Hissedilir mi?

Saç ekimi lokal anestezi altında yapıldığı için ağrı veya acı hissi minimum seviyededir. Lokal anestezinin yanında kullanılan bir diğer yöntem de sedaysan uygulamasıdır çabuk heyecanlanan, endişe düzeyi yüksek hastalarımıza rüya tadında bir saç ekim deneyimi sunabiliyoruz.

Saç Ekimi Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?

Saç ekim operasyonu için öncesi ve sonrası süreçleri göz önüne alarak hastanın 2 gün ayırması yeterli olacaktır. Bu 2 günlük süreçte;

1.gün ( Ekim ) :

Hastanemizde saç ekimi ve prp tedavisi işlemleri tamamlanır.

2.gün ( Kontrol ve Yıkama işlemleri Uygulamalı ) :

Hastamız hastanemizde yeniden misafir edilerek köklerde herhangi bir zedelenme, kanama, enfeksiyon söz konusu mu kontrol edilir. Saç ekiminin yapıldığı bölgeye Dr Med uzman doktorları ve deneyimli ekibi tarafından ilk yıkama uygulamalı olarak yapılır

2.gün sonrası süreç

Saç Ekiminden 9-10 gün sonra saç derisi neredeyse tamamen iyileşerek kabuklarını döker.

Tam sonuçların alınması 6 ay ile 18 ay arasında bir sürede gerçekleşir.

SAFİR FUE SAÇ EKİMİ

Safir FUE saç ekimi tekniğinde, saç ekiminin yapılacağı bölgedeki kanallar çelik uçlarla değil, gerçek safir cevheri ile açılır. Safir uçlar ekimin yapılacağı bölgede çelikten çok daha küçük, pürüzsüz ve sık mikro kanallar açılmasını sağlar. Kanalların mikro düzeyde açılması doku deformasyonunu en aza indirerek kabuklanmayı azaltır. Böylece uygulama sonrasında saç derisi hızlıca iyileşir ve gözle görülür hiçbir iz kalmaz.

Safir uçlarla açılan mikro kanallar, saç köklerinin doğal çıkış yönüne uygun ve sık bir şekilde ekilmesine imkân tanır. Bu teknik sayesinde saç kaybı yaşayanlar, kendi saçlarından ayırt edilemeyecek doğallıkta saçlara sahip olur.

  • Çelik slitler yerine gerçek safir uçlar kullanılır
  • İyileşme süresi daha kısadır
  • Daha az doku tahribatı gerçekleşir
  • Çok daha sık bir saç ekimi yapılabilir
  • Ekim sonrası konforlu bir iyileşme süreci olur

DHI SAÇ EKİMİ

DHI saç ekimi tekniğinde öncelikle donör bölgeye lokal anestezi uygulanarak saç kökleri rahatlatılır ve özel kalem ile saç kökleri toplanır. Toplanan saç kökleri, CHOI adı verilen çok ince ve sivri bir kalem vasıtasıyla, uygun bir açıyla saç derisine yerleştirilir. Sağlıklı dokulara zarar vermeden uygulanan bu yöntem çok daha sık ekimlere imkân tanıması açısından avantajlıdır.

Bu yöntemin tercih edilme sebebi; kökler alındıktan sonra bekletilmeden hemen saç derisine yerleştirilmesidir. Böylece başarı oranı ve greftlerin sağlıklı kalma ihtimali yükselir.

DHI kalem ile saç ektirme işleminin en iyi saç ekim merkezlerinde ve en iyi saç ekim uzmanları tarafından yapılması saç ekimi sonucu açısından son derece önemlidir. DHI yönteminde kullanılan CHOI isimli kalemin kullanımı uzmanlık gerektirir.

HYBRID SAÇ EKİMİ

HYBRID saç ekim yöntemi ile tek seansta istediğiniz mükemmel saçlara ulaşmanız artık hayal değil!
HYBRID saç ekim yöntemi tek seansta FUE ve DHI yönteminin birlikte uygulanmasıdır.
Mevcut saçların bulunduğu bölgelerde saç aralarına girilerek DHI yöntemi ile ön hat ve saç sıkılaştırma işlemleri daha natürel ve gerçekçi bir görünüm sağlarken, açıklığın yoğunlukta olduğu saçsız bölgeler için safir uçlarla doku kaybı olmadan nakil işlemi uygulanmaktadır. Bu yöntem ile ekim sonrası günlük hayatınıza daha kısa sürede dönebilirsiniz.

Sakal – Bıyık Ekimi

Son dönemde filmlerde ve dizilerde sakallı jönlerin ön planda olması sakal ve bıyık ekimini ön plana çıkarttı. Sadece Türk erkeklerinin değil Arap erkeklerinin de çok rağbet gösterdiği bu ekimi sakal, bıyık, favori olarak üç grupta toplamak gerekir.

Erkeklerin sakal ve bıyık bölgesinde, kılların olmadığı ya da çok seyrek görüldüğü alanlara, kılların saçlı deriden alınan kıl kökleri nakledilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, sakal-bıyık ekiminde ense bölgesindeki saçın donör olarak kullanılmasıdır. Saçta olduğu gibi bıyıkların da çıkış yönleri vardır. Bıyıklarda kavisler vardır. Sakallarda ise orta bölgede dönüşler, yan bölgede virajlar vardır. Bu nedenle her bir ekim yerinin kendisine ait olması gereken yönlerine, açılarına dikkat etmek gerekir. Kaş ekiminde olduğu gibi 5-10 derecelik belirli açılarla kanal açılmalıdır.

Sakal, bıyık ekimi nasıl yapılır?

Sakal ve bıyık ekimi lokal anestezi altında yapılan tek seanslık bir işlemdir. Yaklaşık olarak 4-5 saat arasında süren ağrısız bir işlemdir. İşlemin ertesi günü nakil yapılan bölgede ufak tefek bazı kabuklanmalar görülebilir. Ancak kısa sürede geçer. Ekilen köklerin ucundaki kıllar 15 gün sonra dökülür. Bu durum normal bir süreçtir. Üç ay sonra kıllar tekrar uzamaya başlarlar. 6 ila 8 ay içinde istenen ölçütte sakal ve bıyığa hasta kavuşmuş olur.