MEME ESTETİĞİ

Meme estetiği nedir?

Meme dokusundaki form kaybı, kilo alıp vermeye, hamilelik sonrası yaşanan problemlere bağlı olarak gelişebilir veya doğuştan göğüslerde küçüklük problemi yaşanabilir. Zaman içerisinde tüm bu saydıklarımıza ek olarak bir de yaş alma ve yerçekimi faktörü eklenince, göğüslerde gözle görülür bir küçülme ve sarkma meydana gelir. Tüm bu olası sorunları çözümlemek amacıyla meme büyütme operasyonu yaptırabilir ve arzuladığınız meme büyüklüğüne kavuşabilirsiniz. Meme büyütme için çoğunlukla implant kullanılır veya Memeye Yağ Transferi başlığında inceleyebileceğiniz, yağ enjeksiyonu yapılabilir. Göğüs Büyütme ameliyatı ile silikon implant ile mümkün olabildiği gibi Yağ Transferi ile de mümkün olabilmekte ve oldukça doğal bir görünüme kavuşabilmektedir. Bu operasyon esnasında en dikkat edilmesi gereken göğüslerdeki simetri ve kişiye uygun görünümüdür.

Kimler meme büyütme operasyonu yaptırabilir?

• Göğüslerinin büyüklüğünden memnun olmayanlar
• Göğüslerinde dolgunluk ve form kaybı yaşayanlar
• Göğüslerinde simetrik bozukluk olanlar
• Göğüslerinin boyutu sebebiyle özgüven sorunu yaşayanlar
• Farklı hastalıklar sebebiyle göğsünü ya da göğüslerini kaybetmiş olan hastalar

Göğüs Büyütme Estetiği Nasıl Yapılır?

 Göğüs büyütme ameliyatları yapılmadan önce doğru şekilde planlanmalıdır. Bu noktada doktor tecrübesi ve son Teknolojiyi kullanmak oldukça önemlidir. İleri teknolojiyi kullanarak doktorlarımız titizlikle hangi hastaya nasıl bir yöntem ile hangi işlemlerin yapılacağı operasyonu planlar.
 

 
Eğer göğüs büyütme ameliyatı silikon implant kullanılarak yapılacak ise hangi yöntem ile bu işlemin yapılacağına karar verilir. Bizim tercihimiz meme altından ince bir kesi ile işlemin gerçekleştirilmesidir. Böylece çok daha kolay hatasız kas altına ya da kas üstüne silikon implant yerleştirilmesi mümkün olabilir.
 
Meme altında doğal olarak oluşan çizgi üzerinden bir kesi ile bu işlemin yapılması izin gözükmesine doğal bir engel olur. Bunun dışında koltuk altından, göbek deliğinden ya da meme ucundan da işlem yapılabilir fakat çok daha sorunsuz olacağı için meme altından ince ufak bir kesi ile işlemin yapılması her zaman bizim tercihimiz olur.
 

Silikon meme implantları Silikon
adı verilen meme implantları içerik, şekil ve yüzeysel yapı bakımından çeşitli tiplerdedir.

Şekil olarak meme implantları: Bu protezler iki çeşittir. Bunlar;

Damla protez (anatomik)
Yuvarlak protez Yuvarlak
olan protezlerde yatay ve dikey taban çapları eşittir. Damlalarda dikey çapın uzunluğu yatay çaptan daha uzundur. Yüksekliğinde, alt kutup üstten daha uzundur. Damla protezlerin anatomik olarak tanımlanması ise memenin doğal şekline çok yakın olmasından kaynaklanmaktadır.

Silikon Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

 Meme büyütme ameliyatı sonrası hasta iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Ufak bir kesi ile işlemin gerçekleşmesi mümkün olabildiğinden çok aşırı bir rahatsızlık olmaz. Yeni göğüslerinize alışma süreci birkaç gün içerisinde gerçekleşir. Su geçirmez sutyenler takılarak ikinci gün duş alınabilir. İki hafta sonra yapılacak kontroller esnasında iyileşmeniz büyük ölçüde tamamlanmış olacaktır.
 
Meme büyütme ameliyatı hastaların sonuçlarından en çok memnun olduğu estetik operasyonların başında gelmektedir. Geçen birkaç hafta sonunda yeni görünümlerine de oldukça alışan ve kendilerini ayna da çok daha fazla beğenmeye başlayan hastalarımız bize olan memnuniyetlerini iletmektedirler.
 


Birkaç gün ağrınız olabilir doktorunuz bunun için size ağrı kesici tavsiye edebilir. Doktorunuzun tedavi süreciniz için tavsiye edeceği uygulamaları eksiksiz yapmanızı size tavsiye ediyoruz. Bu şekilde çok daha hızlı bir iyileşme süreci olacağına emin olabilirsiniz.

Silikon Taktırdıktan Sonra Emzirme

Meme büyütme ameliyatı sonrası takılan silikon annelerin bebeklerini emzirmesine hiç bir şekilde engel değildir. Silikonun akması çocuğa meme ucundan geçmesi gibi bir durum mümkün değildir. Protez takılması bebeğinizin emmesini zorlaştırması gibi bir durum da mümkün değildir. Birçok annenin kullanmış olduğu silikon protezlerini güvenle kullanabilirsiniz. 

Meme küçültme nedir?

Göğüslerin olması gerektiğinden büyük olması, sırt ağrıları başta olmak üzere, duruş bozukluklarına, yorgunluğa, meme dokusu altında terlemeyle birlikte cilt sorunlarına, iskelet sistemi deformasyonuna kadar bir dizi sağlık problemlerini de beraberinde getirir. İri göğüsler ayrıca estetik dışı görüntüsüyle, bayanların diledikleri kıyafetleri giyememelerine de neden oluyor, bununla beraber gelen özgüven kaybı, kadınları meme küçültme operasyonlarına sevk ediyor. Meme küçültme operasyonları, göğüslerinin iriliğinden şikayetçi olan kadınların her açıdan rahat etmesini sağlayan uygulamalar olarak nitelendiriliyor.

Kimler meme küçültme yaptırabilir?

• Göğüsleri makul orandan daha büyük olanlar
• İri göğüslerine ek olarak sarkıklık sorunu yaşayanlar
• Büyük göğüsleri sebebiyle dilediğini kıyafeti giyemeyenler
• Cilt sorunu, bel, sırt ağrıları ve duruş bozukluğu sorunları olanlar
• Fiziksel aktivitelerini yapamayacak kadar büyük göğüslere sahip olanlar
• Sırtında ağırlık sebebiyle sutyene bağlı dalgalı görüntü
• Estetik dışı görüntü sebebiyle, özgüven kaybı yaşayanlar
• El uyuşması, his kaybı, duruş bozukluğu gibi ortopedik sorunlar yaşayanlar

Meme küçültme operasyonu nasıl yapılır?

Meme küçültme operasyonu genel anestezi altında yapılır. Meme içerisinde bulunan yağ dokuları ve meme dışındaki fazlalık deri mevcut alandan uzaklaştırılır. Aynı oranda zaman içinde büyüyen meme başı haresi de küçültülerek, nihai haline uygun boyutlara getirilir. İri göğüslerdeki en büyük problemlerden birisi olan sarkıklık sorunu operasyona  uygulaması da dahil edilerek çözümlenir ve dikiş atılır. Meme küçültme operasyonlarında memenin boyutu göz önünde tutularak kişiye özel teknikler kullanılarak küçültme işlemi yapılır. Dikişler kullanılan tekniğe göre değişkenlik gösterse de genellikle ters T şeklinde ve zaman içinde solan ve hastaya estetik dışı herhangi bir sorun yaratmayacak ölçülerdedir.

Meme küçültme operasyonunda ne kadar iz kalır?

Minimum iz ve en estetik görüntüyü amaçladığımız meme küçültme operasyonlarının, mutlaka bu sebeple çok iyi planlanması gerekir ve hastaya en sağlıklı ve en güzel geri dönüşümü yaşatmalıdır. Ters T olarak tabir ettiğimiz, meme başı altından dikey ve meme altı boyunca yapılan kesi, zaman içinde solan ve büyük bir kısmı meme altında kaldığı için gözükmeyen izlerdir. Fakat her hastanın meme büyüklüğü farklı olacağı için kullanılan teknik ve kesi izleri de farklılık gösterir. Hangi teknik kullanılırsa kullanılsın scar-iz konusu en fazla dikkat edilen konuların başında yer alır ve hastaya minimum iz ve sonrasında konforlu bir iyileşme süreci sağlanır.

Meme küçültme estetiği sonrası

Her kadının meme büyüklüğü, simetrisi ve sarkıklık derecesi birbirinden farklı olacağı için kullanılan teknik de birbirinden farklılık gösterir, birincil olarak en az izle, hastanın konforlu bir iyileşme süreci geçirmesini sağlıyoruz. Kişiye özel meme küçültme estetiği en iyi geri dönüşler aldığımız uygulamalar arasında yer alıyor. Hastamız bir iki gün kol hareketlerini sınırlı bir şekilde yapar. Ortalama birkaç hafta içerisinde kesi izleri silikleşmeye başlar. Operasyondan hemen sonra büyük bir rahatlama, bel ve sırt ağrılarında azalma ve hatta yok olma ve diğer sağlık sorunlarında hızlı bir şekilde tükenme gözlemlenir. Estetik ve formunda bir göğüs yapısına kavuşulur. 

Meme Dikleştirme

Meme dikleştirme ameliyatları göğüslerde sarkma sorununun çözümlenmesine fayda sağlayan cerrahi girişimlerdir.

Meme Dikleştirme Ameliyatları

Göğüslerdeki sarkma çoğunlukla

Gebelik, emzirme, yaşlanma, genetik ve hızlı kilo alıp verme gibi nedenlerle göğüsler yer çekiminin de etkisiyle sarkıp biçimlerini kaybederler. Bu da hastaları özgüven azalmasıyla beraber psikolojik açıdan kötü yönde etkiler.

Meme dikleştirme operasyonları ile kadınlarda arzu edilen şekilde dik ve daha diri duran göğüslere sahip olmak mümkündür.

Kimler meme dikleştirme operasyonu yaptırabilir?

• Emzirme sonrası göğüslerinde sorun yaşayanlar,
• Sık kilo alıp vermeye bağlı olarak sarkık göğüsleri olanlar,
• Yaşa bağlı ve yer çekiminin etkisiyle göğüslerinde sarkma olanlar,
• Meme başı haresi, areola bölgesinde genişleme yaşayanlar,
• Sarkık göğüslerinden dolayı özgüven sorunu yaşayanlar,
• Diledikleri kıyafeti sarkık göğüsleri sebebiyle giyemeyenler.

Meme dikleştirme operasyonu nasıl yapılır?

Meme dikleştirme operasyonu çoğu zaman meme büyütme eş zamanlı yapılır. Genel anestezi altında yapılan meme dikleştirme operasyonu öncelikle varsa areola bölgesinin küçültülmesiyle başlar. Burada dikkat edilmesi gereken konu, meme dikleştirme operasyonunun göğüslerin boyutunda herhangi bir değişiklik yapmayacağıdır. Sadece memelerin eski formuna ve dik seviyeye getirilmesi sağlanır, göğüsler toparlanır ve işlem bitirilir. Eğer memelerde küçüklük ve ya aşırı büyüklük var ise, yine aynı operasyon içerisinde istenilen boyutlara ulaştırılabilir.

Meme dikleştirme operasyonu sonrası

Ameliyat günü veya bir gece hastanede kaldıktan sonra hasta taburcu edilir. İlk gün ağrı kesicilerle azalan ağrının dışında diğer günlerle ağrı pek beklenen durum değildir.

Meme etrafında genelde 2 haftada geçecek şekilde şişlik ve morluklar olur. Bazı hastalarda meme içerisine genelde 1-2 gün sonra çıkarılacak şekilde drenler yerleştirilir.

Ameliyattan sonra 3-4 hafta kullanılacak şekilde sporcu sutyenleri giydirilir. Eğer hasta ağır iş yapmayı gerektirecek işlerde çalışmıyorsa üçüncü günden sonra işine devam eder. Yaklaşık bir ay kadar ağır egzersiz ve işten uzak durması önerilir.

Meme dikleştirme ameliyatları memeye iyi görüntü verebilen iyi sonuç veren ameliyatlardır. Ancak ameliyattan sonra gebelik, emzirme, hızlı kilo alıp verme ve yaşla beraber yer çekiminin de etkisiyle bir miktar sarkmalar olabileceği unutulmamalıdır.

Meme dikleştirme operasyonunda ne kadar iz kalır?

Meme dikleştirme operasyonları için her zamanki gibi en doğal ve en hastalarımıza en az iz-scar oluşumunu sağlayacak yöntemleri tercih etmekteyiz. Mutlaka estetik bir bakış açısıyla yapılması gereken meme dikleştirme operasyonlarında bu sebeple az evvel de söylediğimiz gibi vertikal scarsız santral pedikülü tekniğini kullanıyoruz. Bu teknik, meme ovaline en makul ve uygun formu veren ve en az izle işlemin tamamlanmasını sağlayan oldukça yenilikçi bir yöntemdir. Bu teknik sayesinde meme dokusu ve meme cildini ayrı ayrı ele alarak işlem yapabiliyor ve cilt yapısına potansiyel bir yük bindirmeden işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Meme dikleştirmede estetik görüntünün yanı sıra sağlık unsurlarını da gözeten bu teknik sayesinde tüm yapının kan dolaşımıyla beslenmesi, meme başı haresinin duyusal bir sorun yaşamaması gibi avantajları da sağlıyoruz.  Ayrıca vertikal skarsız santral pediküllü tekniği meme dikleştirme operasyonu sonrasında hastalarımıza en az acıyı duymalarını ve yatış yapmadan, evlerine gitme şansını da vermektedir.